2011. június 22., szerda

Tóba esés, játékok szellőztetése, boldog hétköznapok

Szombaton voltunk varratszedésen, Jerry és Chilike is elkísérte a kisasszonyt. Apró megkapta első kombinált oltását, a második féreghajtó adagot is bevette. Férget nem találtunk.
A talppárnáin lévő lyukak még mindig nem forrtak be és nyomásra picit érzékenyek. Sétálni már járunk, ki is követeli Apróka.
Pórázon nem mintaszerűen, de normálisan jön. Induláskor van akkora extázisban a csapat, hogy őrjöngve, kétlábon, fuldokolva húznak kis ideig, utána elfoglalják magukat a szimatolással, jelölgetéssel. Kutyás házaknál van kis őrjöngés, de erélyesebb felszólításra Apró visszavonulót fúj.

Itthon mindent úgy csinál, ahogy Jerryéktől látja. Sokszor azon kapom őket, hogy  Apró van középen, folyamatosan lesi a másik két foxit, hogy mit csinálnak és követi őket. 

Írtam már, hogy Apró egy álomkutya? Azon kívül, hogy nem szeret egyedül maradni és kicsit nyüszög és ugrál az ablakba, visítva őrjöng a pipikre, semmi gond vele.Egész nap elfoglalja magát, pihenget, jön-megy, nézelődik. Még a szomszéd macskát is aránylag nyugodt tempóban ugatta a kerítésen át.

Volt két kedves gazdijelöltünk, de egyik helyen sajnos 11 órát kellett volna egyedül lennie, a másiknál pedig a kutyatárs is kintre szokott, Apró is télen fűtött, de másik épületben aludt volna.

Különleges esemény volt tegnap, hogy Apró addig szimatolgatta a kis hídon a galambok szagát, míg belezuhant a tóba. Ügyesen kievickélt a sűrű növényzet közt a híd alatt, nem tűnt megilletődöttnek, igyekezett volna vissza szimatolni.
Alapos törülközés után beindult a szokásos vizes  bakkecske típusú rohangászás, ezerrel futott körbe a kertben behúzott farokcsonkkal, hátrasunyt fülekkel. Sajnos nem volt itthon a fényképező, pedig a másik két foxi is bekapcsolódott, óriási élmény volt nézni. Videóra venni képtelenség a sebesség miatt.

Apró mai melója az volt, hogy észrevétlenül kihordta a játékos doboz szinte teljes tartalmát. A teraszon, a kertben mindenfelé játékok hevertek.
Szeret begyűjteni, hurcolni néhány dolgot, de semmit nem rág meg.
Hogy mennyire szép, kedves megjelenésű kutya, arról majd meséljenek a képek, ideje lesz frisseket készítenünk.