2011. június 1., szerda

Hová került, mi lesz vele, meddig lesz itt Apró?

A foximentés gondozásába kerülés azt jelenti, hogy önkéntes kis csapatunk valamelyikéhez kerül a kutya, ahol a saját kutyánknak kijáró jogokat élvezi, mialatt gyógyul, összeszedi magát, rendszer kerül az életébe, beilleszkedik a családba, megtanulja, hogy nem verést, üldözést, hanem nagyon sok szeretetet, kényeztetést  kap. Hozzászokik a pórázhoz, sétához, közlekedéshez, emberekhez. Közben egy kiváló, jól felszerelt rendelőben megkapja a szükséges orvosi ellátást, oltásait, chipet, ivartalanításon esik át.
A kutyák hirdetését időben megkezdjük, de az örökbe adást sosem sietjük el. Megvárjuk a legmegfelelőbb helyet, sem a kutyának, sem a gazdának nem szeretnénk csalódást okozni. Fajtán belül is nagyon eltérő a kutyák természete, jó és rossz tulajdonsága, ezekre - az alap elvárásokon túl -, maximálisan tekintettel vagyunk a gazdi kiválasztásánál. 
Jellemzően néhány hónapba telik, mire gazdihoz kerülnek pártfogoltjaink. Két szélsőséges rekordunk eddig: 2 hét és 1 év.

Apró ideiglenes otthona Budapesten van, kutyatársai Jerry és Chili foxi, valamint "féltestvérük"  Sárika vizsla. Benti kutya, szabadon ki-bejárással a kertbe, éjjel benn alvással, szinte egész napos felügyelettel. Amikor egyedül kell lenniük, akkor a házban szundítanak, különzárva egymástól.